Over NLPlants

Specialisten in bosplantsoen & haagplantsoen

Over NL Plants

NL Plants, verhandelt de planten van Lodders Boomkwekerijen, is al meer dan vijftig jaar actief in de Boomkwekerij wereld. We beschikken over ruim 120 hectare eigen kwekerij en kunnen daardoor een uitgebreid assortiment bos- en haagplantsoen leveren. Samen met ons team, bestaande uit circa 35 medewerkers, zijn wij een van de grotere boomkwekerijen in de regio Zundert. In onze teelt vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Door gebruik te maken van innovatieve technieken proberen we dit zo goed mogelijk na te streven. 

Een goede harmonie met het milieu

Wij kweken de natuur van
de toekomst

Als kweker in hart en nieren beseffen wij als geen ander het belang van planten op onze aarde. Het milieu is iets waar we zuinig op zijn. Duurzaam en milieubewust kweken kan alleen als dit in goede harmonie met het milieu gebeurt. Onze duurzame teelt begint met het zorgen voor een goede bodemstructuur. Voor aanvang van iedere teelt wordt een structuurverbetering toegepast.

Wij kweken de natuur van <br>de toekomst

Gekweekt voor de Europese markt

Natuurbeheer heeft
de aandacht

Met autochtoon plantmateriaal bedoelen we bomen en struiken die sinds de laatste ijstijd in Nederland, en directe omgeving, op eigen kracht groeien, zonder directe invloed van de mens. Simpel gezegd zijn autochtone planten, planten die van nature voorkomen in een bepaald gebied en zichzelf voortplanten.

Natuurbeheer heeft <br>de aandacht
1 / 8

Onze geschiedenis

1971 - Oprichting J.C.M. Lodders Boomkwekerijen

In 1971 richtte Jac Lodders het bedrijf J.C.M. Lodders Boomkwekerijen op. Zijn achtergrond in de handel kwam hierbij goed van pas. In eerste in stantie startte hij kleinschalig, maar al snel kreeg hij vele klanten. 

2 / 8

Onze geschiedenis

1983 - Oprichting Lodders Boomkwekerijen B.V

Na een aantal jaar onder de naam JCM Lodders te hebben opereert, was het bedrijf dusdanig groeiende dat het tijd was voor een naamsverandering. Een groeiend aantal werknemers en planten zorgde voor een naamswijziging naar Lodders Boomkwekerijen B.V en verplaatsing naar de Oude Lentsebaan in Wernhout. 

3 / 8

Onze geschiedenis

1997 - Overname Lodders B.V

Zoon Marc en zijn vrouw Mariëlle waren al enige tijd werkzaam in de kwekerij. Eind 1997 nemen zij het besluit dit over te nemen. Dit was kort voor het plots overlijden van Jac in 1998. 

4 / 8

Onze geschiedenis

2008 - 25 jaar Lodders Boomkwekerijen B.V.

In 2008 bestond Lodders Boomkwekerijen B.V. 25 jaar. Een mooie mijlpaal die is gevierd op 8-8-2008. 

5 / 8

Onze geschiedenis

2021 - 50 Jaar Lodders

In het seizoen 2021-2022 bestaat Lodders 50 jaar! Sinds de start is het bedrijf uitgegroeid tot een bekend bedrijf in de sector. 

6 / 8

Onze geschiedenis

2021 - Oprichting NL Plants

Op 1 juli 2021 is NL Plants opgericht. Door de groeiende vraag naar planten is de handel en de kwekerij gesplitst in twee bedrijven. Klanten hebben vanaf nu te maken met NL Plants. 

7 / 8

Onze geschiedenis

2023 - Bouw toekomstbestendig bedrijfspand

In 2023 zijn wij verhuisd naar een nieuwe duurzame en toekomstbestendige locatie. Daarmee kunnen we niet alleen makkelijker gaan werken, maar ook efficiënter. 

8 / 8

Onze geschiedenis

2024 - 50 jaar Lodders vieren + Opening nieuwe pand

In 2024 hebben we eindelijk het 50-jarige bestaan van Lodders Boomkwekerijen kunnen vieren. Daarbij hebben we ook gelijk ons nieuwe pand geopend. 

Onze experts staan voor u klaar

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

+31(0)76 – 597 37 86

Heeft u vragen over onze planten, onze werkwijze of wilt u meer informatie, dan staan wij elke werkdag telefonisch en via de e-mail voor u klaar.